Babavigasztaló

Megoldások síró babák megnyugtatására

Friss topikok

  • Júlia Egervölgyi: Szia! Nagyon szuper cikk, köszi. A homeopátiás szereket háromszor kell szedni,ugye? Három nap egy ... (2019.04.05. 17:00) A szuvas tejfog

Hasfájás még egyszer

2011.07.21. 09:13 - Manócanya

Címkék: homeopátia hasfájás kólika schüssler só colica kakaó éhség csokiéhség magnézium hiány tejmentes étrend fehérje pótlás

 

Foly. köv. innen:

Az előzőekben már kifejtettem ezt-azt: http://sirogyerek.blog.hu/2010/07/16/pocigondok , és most folytatom...

Anyaétrend

A tej-és tejtermékeket ma a hivatalos orvostudomány elengedhetetlennek tartja, pláne szoptatós anyukáknál, viszont nagyon gyakran okoznak ezek a gyermeknek hasfájást, híg, spriccelő széklettel járó hasmanést, székrekedést, sőt, véres széklete. Ilyenkor az a legcélravezetőbb, ha az anyuka felhagy az összes tej és tejtermék fogyasztással, néha még az egyéb táplálékban megbúvó tejfehérje a gondot okozhat. 

Na de akkor mit egyen az anyuka?

Nekem szinte csillapíthatalan "fehérje-éhségem" volt, és ha ezeket ma tudom, amit most leírok, talán sokkal nyugodtabb éjszakáink is lehettek volna...

A teljes kiörlésű gabonák, a spirulina (zöld alga), az olajos magvak, az amaránt, a szója, tudják pótolni a fehérjét az étrendben, a mák és a zöld színű növények pedig a kalciumot szolgáltatják. A fentieket bioboltokban találjuk meg.

Bogyónyi segítség

A homeopátia többféle megoldást is ad, de a hagyományos homeopátiával jobb, ha a gyermek "tipusának", személyiségének megfelelő szert választjuk a hasfájására, mint azt, ami "már az előző gyereknél is bevált" vagy "másnak is jó volt". A gyógyszertárakban kapható a Homeopátia és a  gyermek c. könyvecske, rövid, de lényegretörő leírást ad. Létezik még egy A homeopátia kézikönyve, ami az egész család számára segítő útmutatást ad sok helyzetre nézve.

Interneten is utánnanézhetünk annak, hogy melyik szer lenne a legideálisabb számunkra  az egyes tünetek jellegzetességei alapján: www.natursziget.com/homeopatias-szerkereso

"Forró" megoldás 

A Schüssler-sók az anorganikus só hiányát pótolják, ezzel leegyszerűsítik a hagyományos homeopátia óriási szer-tárát 12, a szervezet működésében nagy szerepet játszó só működésének a helyreállítására. A sejtek működése a biokémián múlik, és azon, hogy egyes anyagok jelen vannak-e, illetve be tunak-e jutni a sejtbe. Az anyagok testbejutását a teljes értékű táplálkozás, a sejte való biztos bejutását a Schüssler sók segítik.

A Schüssler-sók között "forró hetesként" tartják számon a Magnesium phosphoricumot, ami nagy segítség lehet görcsös hasfájás esetén. A nevét a sók közötti 7-es számáról, és arról kapta, hogy forrón kell bevenni: 10 db tablettát egy pohár forró vízben, gyakran megkevergetjük, és - vigyázva, hogy ne forrázuk le a gyermek nyelvét - minden 2-5 percben 1 kortyot megitatunk.

Előrejelzés

A hiánytünetek: kifejezett kakaó, csokoládé iránti vágy, arc kipirosodása, izomgörcsök, kólikás panaszok. 

Az arcon látható a "magnéziumpirosság", az orr két oldalán, az orcákon jól látható pirosság. Érintéskor melegség nélküli, bár a beteg gyakran melegséget érez a folt alatt.

Jellegzetes még az arcon jelentkező "hektikus pirosság", ami hirtelen mutatkozik az arcon vagy a nyakon izgalmi állapotban vagy fizikai igénybevétel esetén. Ha a pirosság karmazsin szinű, akkor még Kalium Chloratum hiány is fennáll.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sirogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr943085430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása