Babavigasztaló

Megoldások síró babák megnyugtatására

Friss topikok

  • Júlia Egervölgyi: Szia! Nagyon szuper cikk, köszi. A homeopátiás szereket háromszor kell szedni,ugye? Három nap egy ... (2019.04.05. 17:00) A szuvas tejfog

Hasfájás új szemszögből...

2012.01.12. 18:44 - Manócanya

Vissza a frontra - védőnő GYES-ről 

Most, hogy visszatértem a munkába - pár hónapja -  szembesülnöm kellett azzal, hogy nem csak az én gyerekemnek vannak problémái, és még azon kívül is vannak gondok, amiket én átéltem... :-) Nyílván tudja ezeket az ember, de a sajátjai mindig kiszorítják a többi opciót.

Örömmel vettem viszont tudomásul, hogy nem állt meg az élet a tudományban sem, és hogy a kutatókat is érdekli az örök megfejthetetlen téma: a hasfájás.

A legújjabb ötlet

A bélben egy egész kis ökoszisztéma csücsül - egy külön kis világ, ahol baktériumok, virusok és gombák élik mindennapjaikat elvben békességben. Mígnem egyszercsak jön kivülről egy kivülálló baci/virus/gomba/bármi, vagy csak az immunrendszer borul fel, gyengül le, és a békének lőttek. Ilyenkor jön a hasmenés, puffadás, hányás, rosszullét.

Ez adta logikusan az ötletet, hogy azok a babák, akik szélgörcsöktől szenvednek, kapjanak olyan szereket, amik helyretszik ezt az egyensúlyt. A feladat azért nem könnyű, mert hát - ugyan barátságos- élőlényeket kell bejuttatnunk, de az emésztőrendszerbe, ami tudvalévőleg egy gyilkos hely mindenféle fehérje-és szénhidrát alapú lénynek.

De a kutatók megoldották, így ma már több pre-és probiotikum is bevetésre készen áll a gyógyszertárakban ilyen esetekben pici csecsemők részére is. A hatásuk akkor fejtődik ki, ha a bacik megtelepedtek, és sikeresen kiszorították gáztermlő elődeiket, ami napokig és akár 2 hetes adagolás utánig is eltarthat, tehát legyünk türelmesek.

Hasfájós császárosok?

Azok a babák, akik természetes úton jönnek a világra, a hüvelyen átmenve megkapják azokat a baktériumokat, amik szükségesek az anyatejes étrend megfelelő emésztéséhez. A császáros babák tehát ezt nem kapták meg, így nagyobb az esélyük a puffadásra, szelesedére.

Az egészséges csecsemő bélflórája 

Tartalmazza:

- bifidus breve

- bifidus longum

- bifidus infantis

- bifidus lactis nevű bacikat. 

Az ne tévesszen meg senkit, hogy a készítményeken nem ezek, vagy nem csak ezek szerepelnek, amiket bejuttatnak, azok feltehetőleg elősegítik ezek megszaporodását. 

Csak 3 hónapos kortól?

Nagyon sok gyógyszerre, amit gyermekorvosok akár újszülötteknek is felírnak, a "3 hónapos és fölötte" korhatár szerepel. Ennek az a célszerű magyarázata, hogy minden gyógyszer csak akkor kerülhet forgalomba, ha előtte klinikai vizsgálaton átesik, vagyis igazi élő babákon kipróbálják, tesztelik őket. Na most kevés orvos mer egy 3 hónapos kor alatti gyermeken kísérletezni, bármilyen jó/ártalmatlannak tűnő gygyszerről van is szó, viszont néha a helyzet kierőszakolja a próbát, így a bevezetés után a gyakorlatban (kórházakban) kipróbált gyógyszerekkel már van gyakorlat, így azokat a kórházi kollégák ajánlják a köretieknek is, ami így bevezetődik a 3 hónaposaknál is. Ennek ellenére a papír - a leírás - változatlan marad.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sirogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr703540709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása