Babavigasztaló

Megoldások síró babák megnyugtatására

Friss topikok

  • Júlia Egervölgyi: Szia! Nagyon szuper cikk, köszi. A homeopátiás szereket háromszor kell szedni,ugye? Három nap egy ... (2019.04.05. 17:00) A szuvas tejfog

Délutáni depresszió

2010.08.03. 09:37 - Manócanya

Kicsit szomorkás....

Átlagban minden második-harmadik babával megesik, hogy nyűgösen, sírósan tölti a délután és az estét. Ilyenkor tanácstalan az anyuka, mert bár látszólag minden rendben, a baba mégis órákat nyöszörög, sőt, sokszor esetleg egyenesen bömböl.

Ellenőrizzük:

- A megfelelő időben eleget kapott-e enni.
- Rendben van-e a széklet-, vizeletürítése.
- Az öltözéke megfelel-e az adott hőmérsékletnek.
- Van-e a közelben ingerült, feszült családtag.

A mama hasán

A babákat megnyugtatja a mama bőrének közelsége. Egy langyos fürdő anyával csodát tehet. Szeretnek az anyuka hasán aludni, mert a pocakban a mama szívhangját hallották, és ezt hallják a pocakon is. Minnél többet lehet a mama közelében, például egy hordozókendőben, annál kisebb az esélye az újbóli nyűgösködésnek. 

Homeopátiás segítség

Legjobb, ha homeopátiás szakember vizsgálja meg a babát, kérdezi ki alaposan a szülőt a baba szokásairól, és ad neki alkati szert, az lesz a legmegfelelőbb megoldás. Amit a neten - itt :-)  - , vagy könyvekben találhat az ember, az sokszor csak "átlagmegoldás", ami nem biztos, hogy személyre szóló, de egy próbát megér.


– Nem lehet megvigasztalni délután? Lycopodium 9 CH, 1-2-szer 5 golyó.
– Fel kell venni este, amikor sírni kezd? Az autóban, vagy babakocsiban rögtön megnyugszik? Chamomilla 15 CH, 1-2-szer 5 golyó.
 

A hangterápiát itt is eredményesen alkalmazhatjuk. (lsd. korábbi bejegyzések)

Okok

Ezek a babák elég érzékenyek zajokra, fényekre, a környezetükben élők lelki állapotára. Igyekezzünk nekik minnél nyugodtabb napot, és betartható napirendet kialalkítani. Kevés rokonlátogatás, kevés fény, kevés zaj, még a babáknak való játékok zaját is igyekezzünk kizárni. A tévé ne menjen a háttérben sem, a rádió se, mert nem szokik hozzá, csak későbbre is konzerváljuk a zaklatott viselkedést.

Érzékenyek a pocakjukban zajló dolgokra is, az élettani folyamatok is megnehíztik az elalvást, hát még egy puffadt has, ezt szélcsővel megszüntethetjük. (lsd. előbb)

A bejegyzés trackback címe:

https://sirogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr42195016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása