Babavigasztaló

Megoldások síró babák megnyugtatására

Friss topikok

  • Júlia Egervölgyi: Szia! Nagyon szuper cikk, köszi. A homeopátiás szereket háromszor kell szedni,ugye? Három nap egy ... (2019.04.05. 17:00) A szuvas tejfog

Fogszuvasodás - folyt köv.:a konzultáció

2011.11.05. 06:17 - Manócanya

Írtam egy levelet a Dr. Papp Huba doktor úrnak, aki a cikkben azt a Schüssler sót ajánlotta, amelyik bevált a fogszuvasodásra, és ő válaszolt is.

Ime az enyim, majd az ő levele:

" Kedves Doktor Úr!

A Homeo Sapiens ben találtam Öntől egy cikket, a fogászati betegségek homeopátiás kezeléséről. A kislányomnak szuvas lett a foga 7-8 hónapos korára, és sajnos a cikket későn kaptam meg (kb 20 hónapos korában), de így is pozitív  eredményről szeretnék beszámolni, mert a szuvasodás nagyjából ott megállt. Már előtte is szedte a Calcium flouridot, a cikk után hozzátettem a Calc. Phosphoricumot, és így azóta nem tört le a maradék foga, és úgy néz ki, hogy nem bomlik tovább.

 Amit még szeretnék hozzátenni a dologhoz, és esetleg utánna lehetne járni, hogy beszéltem más szuvas fogú gyerekek szüleivel is, mind hasfájósak voltak, és fej-és hát izzadósak. Erre az esetre egy homeopátiás könyv a Calcium carbonicumot ajánlja, amit mi is szedtünk.
 Azt tudom,hogy mi nagyszülőktől örököltük a gyorsan romló fogakat, és azon gondolkodtam, hogy nem lehet-e ez valamilyen kalcium-felszivódási vagy beépülési nehézség, ami sok babánál előáll? Hallottam már olyat is, hogy a hasfájósság tápszerrel megszüntethető, lehet, hogy az jobban emészthető néha? Bár az emésztése azóta se javult sokat (igaz, ő ragaszkodik a szopáshoz, ami miatt lett rossz a foga).
 Gastroenterológusnál voltunk, nem talált eltérést.

 Köszönettel:
 Simonné Kassai Éva"



2011/9/12 Haris Fogászat <info@harisfogaszat.hu>:
" Kedves Éva!

 Köszönöm mindenekelőtt a személyes beszámolóját a homeopátiás szerekkel való
 tapasztalatairól!

 Kérdésfelvetését illetően azt tudom mondani, hogy megfigyeléseink szerint a fogszuvasodás hátterében számtalan -ismerős és ismeretlen- ok van, ami miatt nem mindig lehet pontosan megállapítani a "kórokot".

 A megelőzés két alappillére mellett (helyes táplálkozás és megfelelő szájhigiéne), a homeopátiás szereknek nagy szerepe van, úgyszintén az ezekkel "rokonságban" levő antropozófiás készítményeknek (Lásd alább a hivatkozást a honlapunkra).

 http://www.harisfogaszat.hu/uj.html

 Az anyatej-tápszer kérdésben én egyértelműen anyatejpárti vagyok, annak természetessége és a szoptatás alatti anya-baba kapcsolat elmélyítése miatt.
 Az anyatejnél jobbat -véleményem szerint- soha nem fog az élelmiszeripar előállítani. A hasfájósság hátterében lehet a nem megfelelő bélflóra (pl. császármetszés utáni babáknál gyakori, mivel sterilen jöttek világra, nem "fertőződtek" meg a természetes hüvélyflórával; vagy antibiotikumos kezelést követően), ekkor gyereknek való probiotikumot kell adni (pl. Progastro Kid).

A kalcium felszívódási nehézség/zavar ebben a korban nehezen bizonyítható, pláne, ha nem jelentkezik más szisztémás zavar.
 Tapasztalataim szerint ebben a korban a homeopátiás szerek nagy segítségére lehetnek a gyermekeknek (és megnyugtatják a szüleiket...)

 Örömmel venném, ha a jövőben is beszámolna a kislánya fogazatának alakulásáról!
 Minden jót kívánok!

 Szívélyes üdvözlettel:
 Dr. Papp Huba"


   

A bejegyzés trackback címe:

https://sirogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr963355051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása