Babavigasztaló

Megoldások síró babák megnyugtatására

Friss topikok

  • Júlia Egervölgyi: Szia! Nagyon szuper cikk, köszi. A homeopátiás szereket háromszor kell szedni,ugye? Három nap egy ... (2019.04.05. 17:00) A szuvas tejfog

A pocak lelke

2010.07.20. 21:50 - Manócanya

Előrezdülések 

Bizony a sírás oka lehet a baba piciny lelkében is...

Az ember élete már a fogantatás pillanatával elkezdõdik. A baba érzékenyen reagál az anya minden rezdülésére, mintha egy láthatatlan "lelki köldökzsinór" kötné össze õket. 
Egyre nagyobb figyelmet kapnak azok a nézetek, amelyek szerint az anyaméhben és a születés során szerzett élmények kihatnak az ember testi-lelki fejlődésére és személyiségére.  Az anya testi betegségei, stresszélményei és lelki problémái hatással vannak a magzat fizikai és lelki fejlődésére. Ha a terhesség sok testi-és vagy lelki megpróbáltatással járt, az "rárakódik" a baba idegrendszerére, és emiatt sokkal ingerlékenyebb, érzékenyebb, nyugtalanabb lehet néhány társánál. 

A megnyugtató hang

Tapasztalatok szerint a hang mint rezgésforma számtalan módon felhasználható a biológiai folyamatok szabályozásában, pszichés feszültségek oldására, a hangulat módosítására.

Hangokat nemcsak a fülünkkel, hanem a sejtjeinkkel is képesek vagyunk érzékelni. A gong rezgéseit a test könnyen átveszi, hiszen a víz (mely testünk háromnegyed részét képezi) testünk minden pontján megtalálható, így a rezgésen keresztül sejtszinten, a sejtmembránt megmozgatva az egész szervezetben erőteljes anyagcsere folyamatot indít el. Gong játék közben a felharmonikusok olyan spektrumát halljuk, amik nyomáshullámokat gerjesztenek, s a test energiaközpontjaira erőteljes hatást gyakorolnak. A gong hangja segít megszabadítani a negativitástól, haragtól, aktivizálja a szervezet öngyógyító képességeit, harmonizál, tisztít, gyógyít. 

A hangterápia

Sejtmasszázs vagy hangmasszázs (hangfürdő). Legtöbbször gongokat vagy tibeti hangtálak egy csoportját használják erre a célra. A hangszerek gazdag rezgéstartománya újra megteremti a szervezet megzavart egyensúlyát, azaz segít visszanyerni az egészséget. Számtalan rendellenesség eredményesen kezelhető ezzel a módszerrel, például szorongásos állapotok megszüntetése, immunrendszer erősítése, energiablokkok oldása, fejfájás, emésztési zavarok, görcsök, ízületi fájdalmak.

A páciens testére különféle méretű tálakat helyeznek, amelyeket egy filcütő segítségével szólaltatnak meg. A rezgés végigáramlik a testen, és megmozgatja a sejteket. Ha nincsenek az útjában akadályok, energiablokkok, a hangrezgések könnyedén haladnak végig a testen. 

Alkalmazása

Terhesség alatt, a szülés során, de a sokat síró csecsemők kezelésében is kiváló eredménnyel használják. Az én ordító másfélévesem egy (gong)csapásra elhallgatott tőle...(nem megijedt, elhallgatott.)


Pedagógia, gyógypedagógia


Normál értelmi képességű, vagy fogyatékossággal élő gyermekeknél egyaránt alkalmazható. Nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, motiválhatóbbak lesznek, a kezelések eredményeként iskolai teljesítményük, társas kapcsolataik javulnak, sőt ezen a területen egyre több sikerélményt hoznak.így a harangtálakat egyre több óvodában, iskolában és gyógypedagógiai intézményben alkalmazzák. A gyermekek játékosan megtapasztalják, hogy milyen hatást gyakorolnak rájuk.

Az eredmény sokszor már néhány kezelés után is érezhető. Az első kezelés után nem ritka a panaszok átmeneti fellángolása, rosszabbodása, ami annak a jele, hogy a szervezet öngyógyító mechanizmusai aktiválódtak. A legtöbb esetben azonban ezek a kezdeti kellemetlenségek néhány kezelés után teljesen megszűnnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://sirogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr912164672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása