Babavigasztaló

Megoldások síró babák megnyugtatására

Friss topikok

  • Júlia Egervölgyi: Szia! Nagyon szuper cikk, köszi. A homeopátiás szereket háromszor kell szedni,ugye? Három nap egy ... (2019.04.05. 17:00) A szuvas tejfog

Mit lehessen tenni?

2010.07.10. 08:36 - Manócanya

Még előtte...


Azt mondták, szerencsés helyzetben vagyok: aki védőnő, annak az anyaság nem hozhat meglepetést! Hát most közölném: de igen! 

Kicsi Bambi hihetetlen kitartással vonultatta fel az összes ismert sírásfajtát, akár egy huzamban többször is, több órán át. Emiatt kénytelen voltam utánnanézni az összes fellelhető megoldásnak, illetve újakat kitalálni. Le is írom, mert találtam olyan dolgokat is, amit kevesen ísmernek és mégis sokat segítettek.

A "jó tanácsolók"

Egy csecsemő, ha sír, azt a külsős látogató (rokon, gyerekorvos,stb) két számlára szokta írni:

- hasfájás

-fogfájás
 

Ezek is benne vannak, de  dolog ennél bonyolultabb, viszont könnyű ennyivel elintézni -

a más gyerekét...

Lehet éhes, emésztési zavar bánthatja a pocit, gond lehet a kis lelkében. Szándékomban áll majd ezeket is kiboncolgatni, de most egy lényeges dolog, amire ritkán gondolnak: fáradt a csecsemő.

Idegesítő fáradtság

Igen, furán hangzik, de felnőttel is megesik, hogy annyira fáradt, hogy nem tud elaludni, különösen délután. (Nemrég találtam erre egy kifejezést, ami tipikus "mindenki ismeri, de nem beszél róla": délutáni depresszió.)  A babának ezen a világon minden új, ezért minden bejövő információt (a fény, a képek, a hangok, stb) fel kell dolgoznia, amibe egyrészt belefárad, másrészt "kicsit megkergül" a sok infótól.

Megoldás: a csend. Sötét szobában, csendben mozdulatlanul, esetleg bebugyolálva, higy nem tudjon mozogni a keze lába, és így maradni. Esetleg valami monoton hangot kiadni, (ssss) és közben simogatni a hátát, ez elteri a figyelmét más zajokról, és ingerekről.

Persze, ha sokáig nehezen alszik el, jó, ha utánnanézünk néhány dolognak....foly. köv.

Jön még:

- hasfájás

- hangterápia

- éjszakai felriadás

- és egy gyakorlat, ami jól jöhet este...

 

 Neked mi vált be a legjobban? 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sirogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr632142417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása