Babavigasztaló

Megoldások síró babák megnyugtatására

Friss topikok

  • Júlia Egervölgyi: Szia! Nagyon szuper cikk, köszi. A homeopátiás szereket háromszor kell szedni,ugye? Három nap egy ... (2019.04.05. 17:00) A szuvas tejfog

A nyugalom bölcsője - a gyakorlat

2010.07.28. 12:29 - Manócanya

A szimbiózis

Az anya és a csecsemője legtöbbször szimbiózisban létezik együtt, nehezen válnak meg egymástól, szükségük van egymásra, és tulajdonképpen egymás szükségleteit elégítik ki a közelségben.  Az érzelmeik is kölcsönös kihatással vannak egymásra, emiatt szokták azt mondani, hogy "anya és gyermeke egy aurában leledzik". 

Kölcsönhatások

Ha a rossz állapotok, a nyugtalanság, átmegy a gyermekre, akkor a jó is, ezért a következő gyakorlathoz a mamáknak küön egy dolgot kell tudnia, ami nem mindig könnyű: nyugalmat teremteni magukban a sírás idején is. A gyakorlat arról szól, hogy ezt a nyugalmat hogyan tudják a legrövidebb idő alatt átvinni a síró gyerkőcbe is.

Hara
Jelentése közép, a test középpontja, súlypontja, a keleti filozófiában a személyiség középpontja. Kínai Chi, indiai Parana és japán Ki. A köldök alatt kb. 5 cm-el helyezkedik el, szerepe az egyensúly biztos megtartásában – légzésünkben - van. Ha az ember megtalálja önön középpontját, kifelé igaznak bizonyul. A lelki középpont egybe esik a testi súlyponttal. A testi középpont a hara.
A középpont megszerzésének döntı fontosságú feltétele, hogy az ember a feszültség és lazítás viszonyával tisztában legyen. Ez a légzés (hasi), a rekeszizom megfelelő mozgatásából adódik -belégzéskor ellazítjuk a hasizmot, kilégzéskor ’préselünk’.
 

A gyakorlat

1.,Tehát keressük meg először a lelkünben azt a bizonyos pontot, amikor biztosak vagyunk önmagunkban (ez hasonlít a "márpedig úgy lesz, ahogy én akarom!"-érzéshez),

2.,aztán a testünkön ezt a középpontot (ha az előző megvan, már nem lesz nehéz).

3., Képzeljünk el egy kis buborékot ott, ami belégzéssel tágul, és kilégzéskor kicsit visszahúzódik (és jobban tágul, mint összehúzódik)

4., Ezt a buborékot "növesszük akkorára, amibe a mi a kis bömbölő babánkkal pont beleférünk. Olyan érzés lesz, mintha még a hasunkben lenne.

5., Tartsuk meg ezt az állapotot. 

A gyerkőc pár percen belül el fog hallgatni.

 

Vállalkozó kedvű kipróbálók esetleírásait szívesen fogadom! 

A bejegyzés trackback címe:

https://sirogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr572182021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása