Babavigasztaló

Megoldások síró babák megnyugtatására

Friss topikok

  • Júlia Egervölgyi: Szia! Nagyon szuper cikk, köszi. A homeopátiás szereket háromszor kell szedni,ugye? Három nap egy ... (2019.04.05. 17:00) A szuvas tejfog

A játék elkezdődik...

2010.07.12. 21:00 - Manócanya

Segélykérés

A pici babák sírása az anyának a legfájdalmasabb kiálltás, ezért igyekszik megszüntetni. Elsőként általában oknak az éhséget vagy a fájdalmat  jelölik meg, ez hamar kiderül hogy csak az esetek egy részét oldja meg, mivel ezek a gyerkőcök manapság már rendesen és - igen, ma ez a "divat" - igény szerint vannak etetve.  A rendszeres etetés (3 óránkénti) nem mindig oldja meg a sírás, és a "hasfájás" problémáját, ugyanis a babócának nincs órája. Csak gyomra van, és egy jelzőrendszere, ami azt kiabálja: anyát és kaját! MOST!

A pöttyös kendő

Előző bejegyzésben a túl sok ingert hibáztattam, most az ellenkezője jön: az unalom. Kb. 2-3 hónapos kortól már unalmas a tapéta, és kell valami izgalom, pl. egy pöttyös vagy csíkos kendő, amit nézegethet, és néha egy kis zene, egy kis mozgás. Énekelhetünk neki, szólhat pár perc lágy zene, kicsit óvatosan táncolhatunk is együtt. De vigyázat, a jóbol is megárt a sok, velünk megesett, hogy a Bambi addig-addig örült egy forgó macis játéknak, hogy egyszercsak besokalt, és hatalmas ordításban tört ki. Akkor jött megint a sötét szoba...

Anya mint gyógyszer

A fájdalom jelenlétét  többek között - miután már ellenőriztük az összes további lehetséges zavaró tényezőt - az zárhatja ki, hogy amikor felveszi az anya a síró gyerkőcöt, az, ha nem is hagyja abba rögtön a bőgést, de legalábbis elcsendesül. A piciknek az anya közelsége megnyugtatólag hat, mivel 9 hónapig egy testben voltak, és minnél közelebb vannak egymáshoz, annál nyugodtabb a csecsemő. 

Ha nagyon sírós a baba, a hordozókendő és az eggyüttalvás is segíthet...foly. köv.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sirogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr572147419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása